ΚΕΠ

ΚΕΠ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Στόχος ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης

Η κ. Χριστοφιλοπούλου (φωτογραφία αρχείου) τόνισε ότι βασική προτεραιότητα είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση.
Τους στρατηγικούς στόχους για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης παρουσίασε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου στους γενικούς γραμματείς όλων των υπουργείων.
Σύμφωνα με την ίδια οι στρατηγικές επιλογές του υπουργείου είναι:
- Εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, με αξιολόγηση και εξορθολογισμό των δομών του δημοσίου τομέα.
- Απλούστευση διαδικασιών και μείωση διοικητικών βαρών.
- Διαχείριση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού.
- Δημιουργία ισχυρού κυβερνητικού μηχανισμού για την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων.
- Συνέχιση και λειτουργική ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
- Προώθηση διοικητικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως τα δημοσιονομικά- φορολογικά, τη Δικαιοσύνη και τη δημόσια υγεία.
- Περαιτέρω ανάπτυξη μηχανισμών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Επίσης  η κ. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητα η ψηφιακή επιμόρφωση όλων των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να τις αξιοποιήσουν επαρκέστερα και αποτελεσματικότερα.
Θέμα της σημερινής συνάντησης ήταν η καλύτερη οργάνωση και συνεργασία στους τομείς της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο προετοιμασίας του νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014- 2020 και την εξειδίκευσή του σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις και επιλέξιμες δαπάνες.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι βασική προτεραιότητα είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση και τον συντονισμό ενιαίας διοικητικής δράσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
«Πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά των υπουργείων και να βελτιώσουμε την εσωτερική επικοινωνία όλων των υπηρεσιών και των μητρώων της διοίκησης. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου